Masthead header

Foto op glas

Herken je dat? Zoveel foto’s die op de computer staan (of nog steeds op je camera) en eigenlijk weet je niet zo goed wat je ermee zal gaan doen? Ik heb een leuke tip voor je! Wat dacht je van een foto op glas? Is weer een keer wat anders en je kunt er in deze blog meer over lezen!
Ik mocht namelijk een foto laten afdrukken van FotoOpGlas.nl zodat ik kon bekijken hoe een foto op glas eruit ziet. En daar was ik natuurlijk wel heel erg benieuwd naar.

Omdat ik wel zin heb in de zomer besloot ik in ieder geval te gaan voor deze foto die ik maakte in de duinen tijdens deze fotosessie
Duinen Chantal Cornet Fotografie

 

Foto op glas bestellen
Het bestellen van je foto gaat echt heel makkelijk. Op de website kun je eerst een aantal voorbeelden bekijken. Wel zo makkelijk wanneer je nog niet precies weet wat je wilt. Je kunt ook echt heel makkelijk zien welke formaten er beschikbaar zijn en ook de prijzen staan daarbij duidelijk vermeld. Zo kun je kijken wat binnen je budget past en welke formaten er beschikbaar zijn.
Wanneer je tot bestellen wilt overgaan , volg je gewoon heel simpel de stappen die worden aangegeven.
Kies de foto die je wilt bestellen en upload hem op de website. Dit gaat echt heel makkelijk en kan niet missen.  Vervolgens kies je het gewenste formaat en de dikte van het glas. De formaten liggen overigens tussen de 20x20cm en 200×120 cm , waarbij de prijzen starten vanaf €9,95.

Foto op glas in de duinen Chantal Cornet Fotografie

Je hebt de keuze uit verschillende diktes van het glas: 3mm, 5mm en 10mm. Wanneer je kiest voor een groter formaat raden ze aan om te gaan voor een 5mm of 10mm dik glas. De door mij bestelde foto op glas heeft een liggend formaat van 60×40 cm en ik koos daarbij voor een dikte van 5mm. Ik wilde de foto namelijk op een plankje zetten dus dan is het fijn als het niet teveel weegt.

Ophangen of neerzetten?
Het is natuurlijk ook handig dat wanneer je een foto besteld, je deze ook op kunt hangen. Hiervoor kun je kiezen tussen de RVS afstandshouders, waarbij je in elke hoek van je foto een rvs buisje hebt waarmee je de foto een stukje vrij van de muur kunt bevestigen. De tweede opties is het ophangsysteem waarmee je de foto aan de zijkanten ophangt. De foto blijft in dat geval hangen tussen de inkepingen van het systeem. In dit geval hangt de foto niet vrij van de muur. De schroeven en pluggen voor beide ophangmogelijkheden worden meegeleverd.

De foto die ik mocht bestellen heb ik laten leveren zonder ophangsysteem. Zo hoef ik geen gaten te (laten) boren in de muur en kan ik de foto steeds ergens anders in huis neerzetten. Handig!

Foto op glas in de duinen Chantal Cornet Fotografie

Superfijn is dat zodra je de bestelling gedaan hebt je de afbeelding binnen 5 werkdagen in huis hebt. Heb je de bestelling liever eerder in huis? Dat kan ook, kies dan voor de optie spoed verzending. Je betaald dan wel iets meer aan verzendkosten.

Het eindresultaat
Natuurlijk was ik super benieuwd naar het eindresultaat. De foto wordt namelijk niet geprint op echt glas maar op plexiglas. Wat dus eigenlijk een soort kunstof is en van hetzelfde materiaal is als perspex en acrylglas. En nu ben ik dus geen fan van plastic of materiaal wat daarop lijkt.  Voordeel van dit materiaal is dan wel weer dat het erg sterk en dus minder breekbaar is. Ik vond het dus wel een beetje spannend hoe het eruit zou komen te zien.

En? Blij mee?
Ja! De foto is geprint achter het glas en omdat de kleur wit niet geprint kan worden, is de achterkant voorzien van een witte beschermlaag. Ik heb gekozen voor deze foto omdat ik benieuwd was hoe de lichtere stukken uit de lucht er uit zouden komen te zien. En ik ben er dus echt hartstikke blij mee want hij is echt heel erg mooi geworden! Hij staat helemaal prima op mijn show plankje op kantoor en het voelt meteen lekker zomers aan.

Op deze foto zie je de dikte en de opbouw van de foto op glas goed:Foto op glas in de duinen Chantal Cornet Fotografie
Een foto op glas is dus echt heel leuk om binnen op te hangen of neer te zetten en ik vind het dan ook zeker een aanrader!
Wil je liever een foto die je ook buiten kunt ophangen? Ook die mogelijkheden zijn er. Check even de website www.fotoopglas.nl voor meer informatie over een foto op glas.

FotoOpGlas.nl is een dochterbedrijf van Fotocadeau.nl en ook daar hebben ze hele leuke producten! Neem gerust even een kijkje en ik ben heel benieuwd welke producten jij leuk vind!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met FotoOpGlas.nl

Deel dit: FacebookTwitterPinterest
F a c e b o o k
T w i t t e r
P i n t e r e s t
I n s t a g r a m