Masthead header

Nachtfotografie Leiden

Fotograferen in het donker, dat leek me wel eens een uitdaging!
Zo kwam het dan ook dat ik samen met mijn vriend en mijn vader op stap ging voor een avondje Nachtfotografie in Leiden. Vlak voor de klok weer een uurtje verzet moest gaan worden zijn we dus snel nog even de stad ingegaan.

Hoe meer je richting het voorjaar gaat, des te langer blijft het in de avond licht waardoor je pas later op de avond goede foto’s kunt maken. Nu hoeft dat natuurlijk ook geen probleem te zijn maar ik ben niet zo’n nachtbraker dus we kozen ervoor om aan het eind van de winter te gaan. 

Wanneer  je in het donker met je camera op pad gaat is het wel belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Tips voor fotografie in het donker zal ik jullie later in een uitgebreide blog nog eens beschrijven zodat ook jullie goed voorbereid op pad kunnen en met de mooiste foto’s thuis kunnen komen!

De onderstaande foto’s zijn dus allemaal gemaakt in Leiden. We liepen de route vanaf het station richting de Haarlemmerstraat, daar liepen we richting de Vroom en Dreesmann, langs de Leidse Schouwburg en weer terug langs de grachten en de molen naar het station.

Kijken jullie mee?

Nachtfotografie Leiden Chantal Cornet FotografieNachtfotografie Leiden Chantal Cornet FotografieNachtfotografie Leiden Chantal Cornet FotografieNachtfotografie Leiden Chantal Cornet FotografieNachtfotografie Leiden Chantal Cornet FotografieNachtfotografie Leiden Chantal Cornet Fotografie

Ik vond het hartstikke leuk om ook eens in de avond op pad te gaan, zeker ook omdat ik mij normaal gesproken natuurlijk niet bezig houd met nachtfotografie.

Binnenkort zal ik zeker nog eens een rondje gaan doen  (als het droog is en niet zo koud ).

Wil jij ook graag fotograferen in het donker maar weet je niet zo goed hoe dit moet en wil je hier hulp bij? Stuur me dan een e-mail voor bijvoorbeeld een leuke workshop op maat. Gaan we gezellig samen de stad in!

 

Deel dit: FacebookTwitterPinterest
F a c e b o o k
T w i t t e r
P i n t e r e s t
I n s t a g r a m