Masthead header

Reisfotografie | Mijn ervaringen in Azie

Fotograferen op reis in Azië –  Dit jaar mocht ik voor de tweede keer op reis naar de Filipijnen. In maart van 2012 was ik hier voor de eerste keer en bezochten we vooral de stad Manilla, de bezienswaardigheden in de stad en zat ik heerlijk een paar dagen op een prachtig bounty eiland, Boracay.

Dit jaar hebben we het iets anders aangepakt maar daar ga ik jullie laten meer over vertellen. Ik zal jullie nu eerst eens vertellen wat ik heb opgestoken tijdens mijn verblijf op de Filipijnen (en in andere delen van Azie zoals Thailand en Maleisie ) om jullie een kleine inleiding te geven over hoe het er hier in het dagelijkse leven aan toegaat ;-)

1. Het verkeer op de Filipijnen is een complete chaos!

Filipijnen - Chantal Cornet Fotografie-28Niet alleen op de Filipijnen maar vrijwel in heel Azie, is het verkeer een complete chaos.  Dit hebben we eerder al gemerkt in Thailand en Maleisie maar ook op de Filipijnen kunnen ze er wat van.

De straten en wegen (of wat daarvoor door moet gaan) zitten vol met taxi’s, auto’s, brommers (we doen ondertussen ook het spelletje ”wie het meeste op zijn brommer kan meenemen”!), jeepney’s en andere manieren van vervoer al dan niet op wielen.

Ook al zijn er maar twee banen om op te rijden, daar heeft men dus geen boodschap aan, je kunt gewoon met zijn vijven naast elkaar rijden, toch?
Richting aangeven doet men ook niet aan want iedereen weet toch waar je heen gaat? En voorsorteren doen we gewoon ook in het midden van de weg, dan kunnen we naar links EN naar rechts op het laatste moment.

Stoplichten? Die zijn ook heel leuk met al die kleurtjes maar verder totaal niet zinvol dus we rijden gewoon allemaal door oranje (en door rood!)
O en wil je oversteken als voetganger? Zorg er dan maar voor dat je een goede conditie hebt een snel een sprintje kunt trekken, voor je het weet sta je na een half uur nog te wachten ;-)

Kortom, mij zullen jullie niet meer horen klagen over het verkeer in Nederland, want echt , het kan nog veel erger ;-)

 

Maleisië Chantal Cornet Fotografie

 

2. Verplicht relaxen is zo erg nog niet!

Wanneer je in Azie bent ligt de temperatuur een stuk hoger dan in Nederland en wordt je gedwongen om het rustiger aan te doen. Gewoon omdat je niet sneller kunt vanwege de hoge temperaturen en het klamme weer.
Je wordt dus verplicht om te relaxen en voor mensen zoals ik ,die dat normaal gezien moeilijk kunnen, is dat natuurlijk af en toe best goed! ;-)
Ik moet zeggen dat het echt heerlijk is om af en toe even bij te komen en zo weer vol nieuwe plannen en energie verder te gaan.

Filipijnen Chantal Cornet Fotografie

 

3. Aziatische cultuur

Ik hou ervan! De mensen zijn ontzettend vriendelijk, hier worden er nog deuren voor je open gehouden en er wordt alles aan gedaan om het je naar de zin te maken. Het woordje Nee kennen ze hier niet, niet altijd even handig als je ze de weg vraagt en ze weten het niet, ze sturen je dan gewoon een kant op, ongeacht of het de goede kant is.

Niet te vergeten is het eten ook erg lekker, voor ieder wat wils en men gaat ervoor zitten. Niet zoals wij even snel een broodje eten terwijl we verder werken of aan het rondlopen zijn in onze dagelijkse haast. Wat je vooral veel ziet zijn eetstalletjes op straat, in steegjes of op de markt.

Filipijnen - Chantal Cornet Fotografie-18Filipijnen - Chantal Cornet Fotografie-37

Dit was de tweede keer dat ik  de reis naar de Filipijnen maakte en ik wist dus wat ik kon verwachten. Vooraf heb ik nagedacht over wat ik deze keer graag wilde zien en wilde doen.
Ik zal in een van de volgende blogs nog wat meer foto’s met jullie delen die ik maakte in de Filipijnen tijdens onze reis begin 2014.

 

Heb je interesse in  een of meer , van de getoonde afbeeldingen voor thuis aan de muur of in een publicatie? Laat het me even weten via info@chantalcornet.nl

 

Deel dit: FacebookTwitterPinterest
F a c e b o o k
T w i t t e r
P i n t e r e s t
I n s t a g r a m