Masthead header

Reisfotografie | Fotograferen op reis in Maleisie

Fotograferen op reis in Maleisie –   Na onze eerste rondreis in Thailand in 2009 vonden we het weer tijd worden voor een reis naar Azië en de keus was deze keer niet heel ingewikkeld, het zou Maleisië gaan worden. Deze keer niet mee met een groepsreis maar gewoon lekker zelf. Eerst op bezoek bij familie in Kuala Lumpur en van daaruit het land wat verder ontdekken.

Wanner je in Maleisie bent , kun je de highlights van dit land uiteraard niet zo maar overslaan en zo kwamen we dan ook terecht bij een van de toeristische trekpleisters van Maleisie , de Batu Caves.
Voor de ingang van deze caves vind je dit grote goudkleurige beeld voor je de trap op kunt klimmen naar de ingang van de caves. Geloof me als ik zeg dat het echt heel wat treden zijn en dat terug naar beneden echt veel moeilijker is dan naar boven :)

Ook hebben we een bezoek gebracht aan het schiereiland van Maleisië, Penang. Dit eiland is makkelijk bereikbaar met vervoer op twee of vier wielen voor degene die niet houden van varen of vliegen (ik dus ;-))
Wij kozen er voor om lekker met de auto te gaan en zo ook nog wat te zien van het land.
Een van de foto’s die ik maakte op Penang, van het straatbeeld vind je hieronder terug. Om deze foto te kunnen maken, ben ik tegen de reling gaan staan op een van de etages in een parkeergarage. Af en toe moet je een beetje creatief zijn in het vinden van je standpunten, nietwaar?

Natuurlijk konden we de bekende Petronas towers niet overslaan en ook daarvan heb ik natuurlijke en foto gemaakt.  Ook de foto die in de avond is gemaakt in China Town vind ik zelf bijzonder, het lijkt op deze foto een heel rustig tafereel maar in werkelijkheid is deze wijk & straat ontzettend druk en is dit eigenlijk meer een ‘toevalstreffer’ ;-)
Maleisië Chantal Cornet Fotografie

Maleisië Chantal Cornet FotografieMaleisië Chantal Cornet Fotografie
Maleisië Chantal Cornet FotografieMaleisië Chantal Cornet FotografieMaleisië Chantal Cornet FotografieMaleisië Chantal Cornet Fotografie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens deze reis naar Maleisie was ik al wel in het bezit van mijn eerste echte spiegelreflex camera, maar wist ik eigenlijk niet heel erg veel er van af  (oei!). Wanneer ik deze foto’s nu dan ook terug zie weet ik voor mezelf dat ik dat nu veel betere en andere foto’s zou kunnen maken ;-)
Zo enthousiast als ik terugkwam van Thailand, zo kwam ik ook terug uit Maleisië.  De mensen zijn hier echt ontzettend vriendelijk, er is zoveel te zien en zoveel te doen en ik ben echt heel blij dat ik een bezoek heb kunnen brengen aan dit mooie land..

Kuala Lumpur is ook echt een bijzondere stad waar veel te zien en te doen is. En voor de dames onder ons, je kunt hier ook goed winkelen :) Hier gaan wij zeker nog eens terug!
(Kan ik meteen nog betere en mooiere foto’s maken, ik zeg win win! ;-) )

 

Ben je enthousiast geworden na het zien van deze reisfoto’s en ben je benieuwd naar meer?  Nathalie Oey van Travel Counsellors helpt je graag verder op weg. Je kunt contact opnemen met Nathalie via : nathalie.oey@travelcounsellors.nl / 06-45730688

Hieronder een paar tips van Nathalie:

Het Furama Bukit Bintang kan ik je van harte aanbevelen, dit hotel, met uitzicht op de Petronas Twin Towers, is ideaal gelegen in de stad. Vlakbij het shopping district (Bukit Bintang en Berjaya Times Square) en Chinatown en na een dag foto’s maken kun je relaxen of een duik nemen in het zwembad.

Naast het fotograferen in China Town raad ik je ook zeker aan om daar een hapje te eten op straat, geniet van het heerlijke eten, geniet van de sfeer op straat en geniet van het mensen kijken. Let wel op dat niet al het eten op straat even hygiënisch is, de hygiëne standaard is niet bepaald te vergelijken met die van Nederland.

In plaats van Penang, zou je ook kunnen kiezen om naar Langkawi te gaan. Langkawi ligt nog een stuk noordelijker dan Penang, maar is nog iets minder toeristisch. Ook handig om te weten, doordat de stroming anders staat zijn er meer kwallen in de zee bij Penang. Daardoor heeft Langkawi een mooiere zee.

Wanneer je naar Maleisië gaat moet je rekening houden met de periode waarin je vertrekt. De beste reistijd is afhankelijk van welk deel je wilt bezoeken. Het regenseizoen in het oosten loopt van november t/m februari, terwijl de natste periode in het westen van september t/m december is.

 

 

 

Deel dit: FacebookTwitterPinterest
F a c e b o o k
T w i t t e r
P i n t e r e s t
I n s t a g r a m