Masthead header

Review | Fotoalbum van Saal Digital

Voor Saal Digital mocht ik een fotoalbum ontwerpen om jullie daarna te laten weten wat ik er van vind.
Omdat ik normaal altijd vierkante albums bestel zonder fotocover (want dat vind ik vaak toch niet mooi) Besloot ik om dat nu eens anders te doen en om even te kijken wat de andere opties waren. Je kunt kiezen voor een fotocover in mat of glans , wel of niet gewatteerd maar er zijn ook een aantal lederen covers.

Het werd voor mij deze keer een staand A4 formaat fotoalbum (21 x 28 cm) met een matte foto cover , niet gewatteerd en zonder barcode op de achterzijde.
Omdat albums als ze meer pagina’s hebben niet altijd even mooi gebonden zijn, besloot ik om eens uit te testen wat er zou gebeuren met 42 pagina’s.
Zo had ik natuurlijk ook meteen voldoende plek om de foto’s van onze vakantie naar Sardinië kwijt te kunnen ;-)

Fotoproducten - Chantal Cornet Fotografie

Via de website kun je vooraf bekijken welke maten er zijn, wat de kosten zijn en hoe het verder in zijn werk gaat. Je kunt de software downloaden en installeren waarna je vrijwel meteen aan de slag kunt. Je kunt je foto’s inladen in het programma en vervolgens kun je aangeven of je een standaard lay out wilt gebruiken , zelf wilt ontwerpen of een combinatie wilt maken.

Ook niet onbelangrijk is dat je tussendoor je ontwerp kunt opslaan, een preview kunt bekijken en een controle kunt laten doen om te zien of je geen lege velden en vakjes over houd. De software biedt veel mogelijkheden en ik zou me wel kunnen voorstellen dat als je zoiets voor het eerst doet, het misschien iets lastiger is om te zien wat er allemaal mogelijk is. Gewoon even voor gaan zitten en lekker uit proberen.

Fotoproducten - Chantal Cornet Fotografie

Nadat ik de foto’s had ingeladen en gezien had wat de mogelijkheden waren ben ik aan het ontwerpen geslagen. Perfectionist als ik ben moest alles natuurlijk wel precies zoals ik dat wilde en heb ik het hele album zelf ontworpen zonder tekst en achtergronden. Vooral omdat ik dat zelf veel mooier vind maar als je daar wel van houdt is dat uiteraard ook een optie. Het ontwerp was klaar, de digitale proefversie zag er goed uit dus toen kon ik het album bestellen en toen was het afwachten tot de postbode zou komen…

Na ongeveer vijf dagen kwam het album binnen en natuurlijk was ik enorm benieuwd hoe het album uiteindelijk geworden was.

Ik moet zeggen dat ik er wel echt heel blij van werd! Het pakket was goed verpakt en het album was echt wel een verrassing.

De kleuren komen heel goed overeen met de foto’s zoals ik deze heb gemaakt. Dit vind ik toch altijd wel heel belangrijk, er zijn ook album aanbieders waar er bijvoorbeeld een blauwige waas over de foto’s zit en dat is natuurlijk zonder. Gelukkig was dat bij dit album niet het geval , kleurecht it is!

Daarnaast zijn de pagina’s echt heel stevig en zijn het vlak liggende pagina’s waardoor het ook heel goed mogelijk is om over de naad heen te printen.

Fotoproducten - Chantal Cornet FotografieFotoproducten - Chantal Cornet Fotografiefotoproducten-chantal-cornet-fotografie-17Fotoproducten - Chantal Cornet Fotografie

 

Mijn mening? Zeker weten de moeite waard om hier een album te bestellen. Prima software, goede kwaliteit en voldoende mogelijkheden.

Wil je ook graag een fotoalbum bestellen bij Saal digital? Neem dan even een kijkje op hun website voor de verschillende opties en mogelijkheden.

Daarnaast kun je ze ook vinden op social media: @Saal Digital Nederland of #SaalDigitalNederland.

 

Fotoproducten - Chantal Cornet FotografieFotoproducten - Chantal Cornet Fotografie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit: FacebookTwitterPinterest
F a c e b o o k
T w i t t e r
P i n t e r e s t
I n s t a g r a m