Masthead header

Trend voor aan de wand: de wereldkaart

Herken je dat? Die ene lege plek aan de wand die maar leeg blijft omdat je eigenlijk geen idee hebt wat je daar nu toch eens mee zult doen?
Ik heb een leuke tip voor je! Wat dacht je van een wereldkaart? Lekker wegdromen over je volgende bestemming en terugkijken naar alle plekken die je al hebt mogen bezoeken!
Je kunt er in deze blog meer over lezen!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met wereldkaarten.nl
Van hen mocht ik een canvas uitzoeken met een wereldkaart erop zodat ik jullie hier meer over kan vertellen.

Trend voor aan de wand: de wereldkaart
Een nieuwe interieurtrend die je de laatste tijd veel voorbij zien komen is de wereldkaart.  Je hebt ze vast al eens ergens voor bij zien komen. De wereldkaarten zijn er in allerlei soorten en maten. Er is zodoende voor elke inrichting wel een bijpassende kaart te vinden. Daarnaast kun je met deze wanddecoratie heerlijk wegdromen over je volgende reis en van reizen houden we allemaal wel toch? Lekker wegdromen naar fijne bestemmingen of alvast bedenken wat de volgende bestemming zal worden? 

Canvas WereldkaartVerschillende materialen
Een wereldkaart kan op verschillende materialen afgedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan een  
Canvas Foto, hout, poster, aluminium of glas. Elk van deze materialen heeft een eigen karakter. Glas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl hout een landelijke uitstraling heeft. Een wereldkaart op aluminium is daarentegen industrieel. Door het materiaal te kiezen dat bij jouw stijl past zal de wereldkaart perfect tot z’n recht komen in je interieur. Naast verschillende materialen zijn er ook veel verschillende soorten wereldkaarten waaruit je kunt kiezen. Een van die soorten is de historische wereldkaart, deze kaart heeft een meer vintage uiterlijk.  Daarnaast kun je ook kiezen voor een trendy wereldkaart, wat dacht je bijvoorbeeld van een wereldkaart met een stippenpatroon?  Lijkt het jou toch leuker om een geografische kaart aan de muur te hebben waarop de ligging van elk land duidelijk is weergegeven? Kies dan voor een normale wereldkaart met landnamen en hoofdsteden ,dat kan gelukkig ook gewoon.
Ik mocht een mooie wereldkaart uitzoeken op canvas en er zijn echt heel veel verschillende opties om uit te kiezen. Iets met veel kleur of juist niet, met veel details of juist niet. Het was dus eventjes zoeken in alle mogelijkheden en opties maar uiteindelijk besloot ik te kiezen voor een canvas met een marmeren achtergrond look en daarop de wereldkaart goudkleurig daarop gedrukt. Ik ben zelf namelijk niet heel erg van de felle kleuren en drukke printjes en houdt het graag iets rustiger. En dat geldt ook wanneer ik iets aan de muur hang.

 

Canvas Wereldkaart

Naast wereldkaarten is er een andere soortgelijke wanddecoratie trend die we veel terug zien komen in de interieurbladen en woonprogramma’s: stadskaarten.
Je kent ze misschien wel, de leuke zwart-witte weergave van een mooie stad of wijk. Echt heel leuk om toe te voegen aan je fotowand, of gewoon in een mooie lijst neer te zetten op een plank of een mooi kastje. Ik ga het in ieder geval eventjes onthouden voor als ik ergens nog een leeg plekje aan de muur vind. 

Wil jij ook graag zoiets moois aan de wand? Neem een kijkje op  wereldkaarten.nl en wie weet hangt er binnenkort bij jou ook zo een mooie canvas aan de wand.

 

 

 

 

Deel dit: FacebookTwitterPinterest
F a c e b o o k
T w i t t e r
P i n t e r e s t
I n s t a g r a m