Masthead header

Madrid

Madrid
Spontaan op een city trip en dan wel naar Madrid! Hoe heerlijk!
Een van de voordelen van zzp-er zijn is dat je zelf verantwoordelijk bent voor het inplannen van je afspraken en je dus je eigen tijd kunt indelen. Wat een mazzel dat ik geen afspraken had staan op de dagen dat de meneer een congres had in Madrid. Ik schreef al een korte blog over Madrid die je hier vind maar hier ga ik nog even wat uitgebreider mijn tips met jullie delen.

Madrid - Chantal Cornet Fotografie

 

 

Park del Retiro
Het prachtige park del Retiro vind je aan de rand van de stad. Echt een aanrader om even naar toe te gaan. Zeker wanneer je wat langer de tijd hebt om de stad te ontdekken is het echt een mooi park. Wij waren er eind oktober en het was echt heerlijk om even door het park te wandelen. In dit park vind je een aantal terrassen waar je even koffie kunt drinken, je vind er bankjes om even uit te rusten of iets te eten. Je vind er mooie bouwwerken, fijne paadjes en de vijver waar je met een roeibootje het meer op kunt of gewoon lekker aan de waterkant even kunt uitrusten.
Madrid - Chantal Cornet Fotografie
Palacio de christal
Tijde s onze wandeling in het park del Retiro besloten we om even naar het Palacio de Christal te lopen. Wat een mooi gebouw is dit en ik als fotograaf wilde natuurlijk meteen dat ik hier een fotosessie zou kunnen doen.

Madrid - Chantal Cornet Fotografie

La Rollerie – coffee – drinks – food
Wanneer je even zin hebt in iets lekkers dan kan ik je van harte aanraden even een bezoekje te brengen aan la Rollerie.
Wij belanden hier na een hele ochtend wandelen door de stad , langs alle bekende toeristische hotspots. Ze hebben hier heel veel lekkere zoetigheid maar ook heerlijke thee, koffie en sapjes. Meer informatie over deze leuke plek vind je hier:  La rollerie
Plaza Major

Wanneer je in Madrid bent moet je ook zeker even een bezoek brengen aan Plaza Major. Het is een centraal gelegen plein in de stad , super druk en toeristisch maar je moet hier natuurlijk wel even een kijkje nemen als je dan toch in Madrid bent.

Madrid - Chantal Cornet Fotografie

De wijk Lavapiés
Lavapiés is een van de meest multiculturele wijken van Madrid. Naast tapasbarretjes, vind je hier ook heel veel andere eetgelegenheden. Zoals bijvoorbeeld Indisch, Chinees en  De wijk ligt ten zuiden van de Gran Via en is vrij makkelijk te vinden. Wij waren echt aangenaam verrast over de verschillende tentjes die we hier vonden, veel jonge mensen, lekker druk en vooral gewoon gezellig. Zeker weten een aanrader om even een kijkje te nemen.
Tapas bij O Paz de Lugo 
Echt een Spaanse tapasbar, hangend aan de bar , tussen de Spanjaarden bestel je een drankje en wat tapas. Ze hebben hier echt heerlijke tapas dus ik kan je een bezoekje aan deze bar van harte aanraden en wij hebben hier meer dan een keer gegeten , zo lekker was het!
Klik eventjes hier voor de website. Deze tapasbar vind je in de wijk LavapiésGrieks eten bij Egeo
Ook hebben we Grieks gegeten, in Spanje. Echt logisch oom maar zo lekker!
Wij aten bij Egeo  en ook dit restaurant vind je in de wijk Lavapiés
De wijk Chueca
Ook een van de hippe wijken van de stad is Chueca. Supergezellig is het op het plein, Plaza de Chueca.
Je vind hier heel veel gezellige terrasjes en je kijkt je ogen uit.

In deze wijk vind je ook de Mercado San Anton. Dit is een overdekte markt waar je lekker tapas kunt eten, fruit kunt kopen en waar ook de locals na hun werk neerstrijken voor een drankje en een hapje. Echt leuk om even heen te gaan.

Madrid - Chantal Cornet Fotografie
Wanneer je verblijft in de wijk Atocha, kun je heerlijke tandoori eten bij  Atocha Tandoori.

Hier belandden wij de eerste avond nadat we veel later dan gepland aankwamen, enorme honger hadden en dit het enige restaurant echt dichtbij was wat al open was. Heerlijk gegeten in ieder geval dus zeker een aanrader als je van Indiaas eten houd.

Wij logeerden tijdens ons verblijf in Madrid bij Eric Vökel Atocha Suites.
Dit is een appartementen complex waar je een compleet ingericht appartement kunt boeken en je je tussen de locale bevind die hier gewoon wonen. Je hebt dus je eigen appartement is dan ook geen airbnb of een hotelkamer.
Je vind ook een complex van Eric Vökel in het centrum van Madrid maar omdat mijn vriend moest werken in de wijk Atocha , kozen we voor dit complex.
Juist omdat ik hier ook twee dagen  overdag alleen zou zitten kozen we voor een appartement met een terras. Zo kon ik lekker mijn gang gaan, had ik een keuken met koelkast, vaatwasser en zelfs een wasmachine. En een super lekker terras met een heerlijk liggend, tafel en stoeltjes.

Echt wel een prima oplossing maar wanneer je echt graag de stad wilt verkennen raad ik je aan om iets dichterbij het centrum een accommodatie te reserveren.

Eric Vökel Atocha Suites : Calle de vizcaja 9
Ben je al in Madrid geweest of gaan jullie erheen? Ik ben benieuwd! In ieder geval alvast heel veel plezier!
Deel dit: FacebookTwitterPinterest
F a c e b o o k
T w i t t e r
P i n t e r e s t
I n s t a g r a m