Masthead header

Uitwaaien op Ameland

Hoe heerlijk is het om lekker een paar dagen uit te waaien in eigen land! Op mijn reis bucketlist (en die is lang!) stond onder andere Ameland na enthousiaste verhalen van een aantal die er al wel geweest waren.  Zo besloten we om dan meteen maar de daad bij het woord te voegen, even uitwaaien op Ameland.
Vanaf holwerd ben je met ca. 45-60 minuten op Ameland. We vertrokken dus om 07.00 uur al vanuit huis om de boot van 09.30 te kunnen nemen. Dat was maar net op tijd.  Houd er rekening mee wanneer je richting Holwerd rijd en je over de afsluitdijk moet, dat de brug wel eens even open zou kunnen gaan.

Uitwaaien op Ameland - Strand Hollum Chantal Cornet Fotografie Vanaf de boot liepen we zo de storm en de regen in onderweg naar ons hotel in Nes.
Natuurlijk regende het want dat is wel een beetje ons ding als wij een keer eropuit gaan. Gelukkig klaarde het later op. Het was nog erg winderig en koud maar hee , dan maar de bus in plaats van de fiets om het eiland te verkennen.  We namen de bus richting de vuurtoren en omdat het laagseizoen was, zaten we als enige in de bus. Gezellig voor de buschauffeur , die wilde ons wel even afzetten aan het strand, mazzel!

Uitwaaien op Ameland - Strand Hollum Chantal Cornet Fotografie Zee, strand en regen
Een van mijn favorieten plekken tijdens ons verblijf op Ameland was toch wel strandpaviljoen Sunset beach. Je vind deze fijne strandtent op het strand bij Hollum, op een steenworp afstand vanaf de vuurtoren van Ameland.
Vanaf de vuurtoren steek je namelijk zo de parkeerplaats over, loop je naar beneden het strand op en kun je lekker chillen binnen of bij mooi weer natuurlijk lekker op het terras van Sunset beach.Je kunt hier heerlijk even wat drinken of iets eten en eventjes bijkomen van de dag.

Uitwaaien op Ameland - Strand Hollum Chantal Cornet Fotografie Vanaf sunset beach kun je via een stukje strand de duinen in en zo je wandeling starten door het duingebied. Omdat het zo enorm koud was besloten we de halve wandeling te doen van 5km in plaats van de hele routen van bijna 10km.  Zo konden we ook meteen weer de goede bus terugnemen zonder een uur te moeten wachten, ideaal!

Uitwaaien op Ameland - Strand HollumVerblijf in Nes
Verblijf je net zoals wij in Nes? Kijk of ze nog een kamer vrij hebben bij Van Heeckeren hotel. Echt helemaal leuk , prima kamers en een heerlijk ontbijt!
In Nes vind je verschillende leuke restaurants en winkeltjes. Grand cafe van Heeckeren vonden wij heel erg gezellig, lounge banken, warmtelampen en haardvuurtjes.  Vanuit Nes kun je prima met de bus richting Ballum, Hollum en de vuurtoren. Houdt er echter wel rekening mee dat de bus maar 1x per uur gaat. Wanneer het goed weer is en je een fiets ter beschikking hebt kun je natuurlijk ook lekker met de fiets het eiland over, ze verhuren ook tandems, tuktuk’s en zelfs een soort skelters waar je met vier of zes personen mee het eiland over kunt.

Uitwaaien op Ameland - Strand Hollum Chantal Cornet Fotografie Ameland, wat een heerlijk eiland!Leuke dorpjes,  fijne wandelpaden, voldoende fietsroutes, verlaten stranden, bos, leuke winkeltjes en meer dan genoeg te doen voor een paar dagen weg. Voor mij voelde het echt als vakantie en ik sluit dan ook zeker niet uit dat wij hier nog eens terugkomen. Wel wanneer het beter weer is dan, met een zonnetje erbij dan graag.

Ben jij wel eens naar Ameland geweest? En wat staat er nog op jouw reis bucketlist?
Ben je bijvoorbeeld als eens in Valencia geweest? of wat dacht je van Madrid?
Wil je leren om betere (vakantie)foto’s te maken? Klik dan eventjes hier om de workshops te bekijken of stuur me even een mailtje.

Deel dit: FacebookTwitterPinterest
F a c e b o o k
T w i t t e r
P i n t e r e s t
I n s t a g r a m